Vaječný toast

25. října 2009 v 13:00 | Pepe |  Snídaně
8 plátků toastového chleba
3 vejce
30g strouhaného parmasanu
8 plátků goudy
4 plátky dušené šunky
5g másla
sůl
Vejce rozšleháme s parmasanem a osolíme. Na pánvi rozpustíme plátek másla (stačí opravdu tenký), než máslo zpění položíme jednu stranu chleba do vajíčka. Hned jej přendáme na pánev a zatáhneme vejce. Otočíme plátek a necháme zbytek másla vsáknout do chleba. Dobu před otáčením dalších plátků využijeme k rozložení plátků sýra a šunky dovnitř toastů (strana bez vajíčka) Připravené tousty necháme v troubě na 200 C zapéct 10 - 15 minut.
Goudu lze nahradit i výraznějšími sýry, třeba gorgonzola je skvělá. Zde ale doporučuji sýr jen na jednu stranu a dva plátky šunky, jinak její chuť není dost výrazná.
Tousty jsou opravdu lahodné a voňavé. Téměř se mohou stavět na úroveň pořádných toastů s bešamelem a nejlepšími zrajícími sýry. Jejich příprava je ale výrazně rychlejší, proto je preferuji, ráno býva málo času.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama