Jablko a portské

25. října 2009 v 6:10 | Pepe |  Dezert
Rychlá svačinka pro zahnání sladkých toužení, nebo než se uvaří voda na kávu....
2 velká jablka
1 dl portského
1 lžička moučkového cukru
15g másla
125ml bílho jogurtu
skořice
hrst sušených rozynek
Jablka odjadříme, nakrájíme na půl centimetové plátky a dáváme rovnou na spěněné máslo na pánvi. Krajní plátky nepoužijeme. Po vyskládání jablka podlijeme 1/3 portského a po minutě je otočíme.
Jogurt v misce smícháme s cukrem, rozynkami a skořicí. První třetina jablek je hotová, vyskládáme na talíř, na pánev ihned dáme další dávku jablek. Po otočení jablek ja chvilka na nazdobení talíře jogurtem a přípravu kávy. Třetí dávka jablek jde na pánev, upravíme servis a pak rovnou na stůl.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama